Maradj fiatal!

Az idő múlását nem lehet megállítani, ez tény. Azt azonban képes vagy befolyásolni, milyen gyorsan öregszel.
Igen, tényleg. Vannak olyan hétköznapi tevékenységek, amik felpörgethetik a folyamatot - ha gyakran csinálod őket, ne lepődj meg, ha 30 évesen 50-nek érzed magad.


Milyen szokásoktól szabadulj, hogy minél tovább fiatal maradj;

Túl sokat nassolsz
Ha mindig igent mondasz a desszertekre, akkor azt veszed majd észre, hogy olyan, mintha 1 év alatt 10 évet öregedtél volna. A cukormolekulák beindítják a glikolizáció nevű folyamatot, ami ráncossá, puffadttá, fáradttá eszi az arcot, hiszen a kollagén és az elasztin rostok, melyek a bőr tartását adják, átalakulnak a szervezetben jelen lévő cukor hatására.

Nem eszel elég zöldséget és gyümölcsöt
Minél idősebb vagy, annál kevesebb kalóriára van szükséged. Ha azonban addig szeretnéd megtartani a fiatalos külsődet, ameddig csak lehet, azt a kevés kalóriát nagyrészt a gyümölcsökből és a zöldségekből kell bevinned. Olyan létfontosságú tápanyagokat, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak, amik hozzájárulnak a bőr rugalmasságának megtartásához, az energikus fellépéshez és az erős immunrendszerhez.

Kihagyod az alvást
Azok, akik azt mondják, hogy majd akkor alszanak, amikor meghaltak, hamar olyan állapotban találhatják magukat, amiből már nem jönnek ki épen és egészségesen. Kutatások kimutatták, hogy aki rendszeresen kevesebbet alszik éjszaka, mint hét óra, annak jó pár évvel rövidebb lesz az élete. A gyógyító és detoxikáló folyamatok akkor zajlanak, amikor szundítasz; a fiatalságért és vitalitásért felelős növekedési hormon (HGH) például éjszaka termelődik.

Sok alkoholt iszol
Heti egy pohár pezsgő vagy bor nem jelent gondot, ám a korlátlan ivás már felgyorsíthatja az öregedést. Az alkohol azzal csinálja a legnagyobb kárt a külsődben, hogy szárítja a bőrt, és a kóros szárazsággal nő a bőr érzékenysége, az irritációra, viszketésre való hajlam is.

Dohányzol
Nem titok, hogy a dohányzás rosszat tesz az egészségednek, de azt is tudtad, hogy a külsődön is nyomot hagy? Amellett, hogy növeli a szív-és érrendszeri megbetegedések kialakulásának esélyét, olyan enzimeket aktivizál, amik csökkentik a bőr rugalmasságát, feszességét, és szaporítják a ráncokat.

Haragot tartasz
A negatív érzelmek, mint például a düh, a harag, a sértettség és a szomorúság ugyanolyan hatással van a szervezetre, mint egy betegség - gyengítik, rombolják a természetes folyamatokat, és minél tovább tartanak, annál nagyobb bajt csinálhatnak. Puffogás helyett engedd el azt, ami rossz, mert szakemberek szerint ez a gesztus csökkenti a vérnyomást, a stresszt, az idegességet és a depressziót.

Nem szexelsz
Bizony, a szex fiatalít, hiszen hancúrozás közben endorfinok, vagyis boldogsághormonok szabadulnak fel a
testben, és köztudott, hogy aki boldog, az sokkal jobban érzi magát. A szextől egyébként fényesebb lesz a bőröd, tisztább az elméd, csökken benned a stressz és a feszültség, erősödik az immunrendszered és enyhül a krónikus fájdalom. Ez a sok szuper dolog együtt pedig azt eredményezi, hogy mikor mások már alig bírnak felkelni a székből, te még mindig úgy közlekedsz, és úgy nézel ki, mint egy huszonéves.

Keveset mozogsz
Több száz tanulmány igazolta már a mozgás krónikus betegségekre gyakorolt jótékony hatását. Nincs ez másképpen a mozgásszervi betegségekkel sem, hiszen e problémák edzéssel szintén megelőzhetők. Kevesen tudják, hogy idősebb korban a már kialakult kórképek esetén is igen hasznos a testmozgás: egyértelműen javíthat a betegségeken. Vannak kimondottan olyan gyakorlatok, amelyeket az idősebb emberek testi, fizikai gényeihez alakítottak.  Az alacsonyabb intenzitású, minimális sérülésveszéllyel járó mozgásformák javasolhatók, így például az úszás, a vízi torna, a kerékpározás, a gyaloglás, a kocogás, a táncolás, a megfelelő gimnasztika. Amire figyelj, soha nem erőltesd túl a testedet.

Rengeteg kencét használsz
Ha azzal töltöd a fél életed, hogy kisminkeled az arcod, majd lemosod, bekened ezzel a krémmel, hidratálod azzal, ilyen szérumot viszel fel, majd olyan bőrradírt használsz, akkor pont az ellenkező hatást éred el: nem fiatalítod, hanem öregíted a bőröd. Vannak olyan kozmetikumok, amik feleslegesen sok kémiai anyagot (szulfátok, parabének) tartalmaznak, így csak mérgeznek téged; kizárólag jó minőségű, dermatológiailag tesztelt, az arcbőrödnek megfelelő készítményeket használj!

Olvass többet a témáról: FemCafe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...