Valóban segít a fogyókúrában?

Az összes fogyókúrás módszer közül talán a vízbevitel emelése az egyik legegyszerűbb.

 

A kalóriamentes ital nemcsak az anyagcserét pörgeti fel, de az emésztőrendszert is megtisztítja, így sokkal könnyebben kapcsol zsírégető üzemmódba a tested. Nézd meg, mennyit kell ehhez inni!

Noha korábban napi nyolc pohár, azaz nagyjából két és fél liter volt az ajánlott mindenki számára, ez ebben a formában mégsem állja meg egészen a helyét. Ha komoly eredményeket szeretnél elérni a fogyókúrával, akkor a vízfogyasztásra nem árt ennél jobban odafigyelned!

Fogyás vízivással
Nem kell feltétlenül számolgatnod a kalóriákat ahhoz, hogy fogyni kezdj. Ha minden étkezés előtt megiszol legalább három deciliter vizet, szinte biztosan csökkenni fog a táplálékbeviteled, ugyanis a gyomrodba érkező étel megdagad a folyadéktól, és laktatóbbá válik. Ilyen módon természetes úton érheted el, hogy kevesebbet egyél.

Miért is segít a víz fogyni?
A víz két úton is segíti a fogyást. Részben a fent említett módon, a kalóriabevitel csökkentésével, részben az anyagcsere felpörgetésével, aminek köszönhetően könnyebben elégnek a kalóriák. Ha egy ültő helyedben megiszol két pohár vizet, azzal akár 30%-kal is gyorsíthatod az anyagcserédet a következő 30-40 percben. Ha ezt rendszeresen csinálod, akár havi fél kilóval is gyorsabban égetheted a plusz súlyt.

A nap folyamán  leginkább az energiamentes italok, főként a víz fogyasztása javasolt elsődlegesen, azonban egy-egy pohár víz az alábbi alapanyagokkal kiegészítve színesítheti a folyadékbevitelt, és jótékony hatással lehet az emésztésre, anyagcserére is. A sima vizet felturbózhatod pár dologgal, hogy még hatékonyabban segítsék a diétádat. A tippek egészséges diétázóknak ajánlottak a kiegyensúlyozott, vegyes, energiaszegény étrend kiegészítőiként, a fogyókúrára pedig az anyagcsere serkentésével hatnak kedvezően.

Citromos víz
Egy nagy pohár citromos víz nemcsak energetizál, hanem szabályozza a bélműködést is, a benne levő pektin miatt pedig rövid ideig csillapítja az éhségérzetet, amennyiben el is fogyasztod a gyümölcsöt. A legjobb hatás érdekében hagyd el az édesítést, a citrom levét pedig vagy kifacsarva add hozzá, vagy - hacsak nem kezeletlen biocitromból készíted - a héjuktól megtisztított darabokat tedd a poharadba!

Gyömbéres víz
Meghámozott és lereszelt gyömbérrel is feldobhatod az italodat. Egyszerűen csak forralj fel vizet, és öntsd rá a gyömbérre! Akár forrón, akár hidegen fogyasztod, finom szomjoltód lehet, ami ráadásul még pörgeti az anyagcserét, és erősít is. Ha szeretnéd, ízesítheted egy citrom kifacsart levével is.

Epres-kivis víz
Az epres-kivis fogyókúrás víz két összetevője megannyi jótékony hatással bír, rengeteg C-, K-vitamint, magnéziumot és káliumot tartalmaznak, rosttartalmuknak köszönhetően pedig az emésztést is serkentik. Két liter vízhez mindössze hat szem eperre és két kivire van szükség, egy kis áztatás után már fogyasztásra kész a frissítő!

Cseresznyés víz
Kezdetét vette a várva várt cseresznyeszezon! Vétek is lenne veszni hagyni ezt az áldásos, emésztést segítő gyümölcsöt: fogj egy marékkal, vagdosd ketté a szemeket, majd áztasd őket egy liter vízbe! Ha erősebb ízre vágysz, kombináld bátran meggyel, szederrel vagy más bogyós gyümölccsel!


Köszönjük a segítséget: Femina
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...