Rá van írva az arcodra...

Arcunkon ugyan elsősorban az érzelmeink mutatkoznak meg, ám a szakértők bizonyos hiánybetegségekre is következtethetnek már abból is, ha az arcodat tanulmányozzák az 5000 éves múlttal rendelkező kínai arcdiagnosztikára támaszkodva.  Bizonyos "látványos" változásokat, ha tükörbe nézel, saját magad is észrevehetsz.
Kis magyarázat:

Ahogy a talpon, a tenyéren, a fülön, vagy a szemíriszen, úgy az arcon is ott rejtőznek láthatatlanul testünk belső szervei. Így, aki ennek tudatában van, akár saját magát is elemezheti, ha megjelenik az arcán valamilyen elváltozás. A kínai arcdiagnosztikát figyelembe véve Wilhelm Heinrich Schüssler alkotott maradandót, aki azzal egészítette ki az ősi tudományt, hogy a különféle ásványi anyagok hiánya súlyos betegségeket okozhatnak a szervezetben. 12 szöveti só terápiás rendszerét dolgozta ki homeopátiás formában.

Mindannyian ismerünk olyan mondásokat, amelyek testrészeinkkel kapcsolatosak, pl. a szem a lélek tükre, minden az arcodra van írva, stb. Az arcolvasás tudománya több ezer éves múltra tekint vissza. Kínában már háromezer éve alkalmazzák. Úgy gondolják, a gyerek nem tehet arról, hogy milyen az arca, a felnőtt azonban maga felelős a külső megjelenéséért. Ugyanis gondolataink alakítják arcvonásainkat...
Az ókori Görögországban Hippokratész azt ismerte fel, hogy a betegségek megállapíthatók az arcvonásokból. Napóleon pedig - hogy ne is menjünk olyan messzire - csak azokat a férfiakat léptette be a seregébe, akikről előtte arcelemzők kiderítették, hogy megfelelő személyiséggel és egészséggel rendelkeznek a katonai feladatokhoz és a helytálláshoz.

Arcvonásainkban benne vannak jellemvonásaink, hiszen amire gondolunk, óhatatlanul megjelenik arcunkon, így gondolkodásmódunk is beleivódik vonásainkba. (pl. a gyakran felhúzott szemöldök kialakítja és mélyíti a homlokon megjelenő vízszintes ráncokat, és "csodálkozó" ábrázatot kölcsönöz, stb.)

Az arcolvasás során többet tudhatunk meg egészségi állapotunkról, mint gondolnánk, ugyanis vonásaink egyúttal betegségünkről, illetve betegségekre való hajlamainkról is árulkodnak. Arcunk barázdái és egészségi állapotunk közötti összefüggést felismerve megállapítható, hogy minden egyes szervnek az arc egy adott része felel meg (pl. fakó ajkak rossz vérkeringésre, repedezett, kipirosodott ajkak emésztési problémákra, a szem körüli barna karikák a máj működésének zavaraira utalnak, megdagadt könnyzacskók kialakuló veseelégtelenség jelei lehetnek, stb.).
Az arcdiagnosztikát a természetgyógyászatban már az i.e. 4. században is alkalmazták. Segítségével a betegségeket már korai stádiumában észrevehetjük, és ha időben felismerjük a betegségre utaló jeleket, helyes étkezéssel vagy életmódváltással időben visszanyerhetjük egészségünket.



Az arcelemzés során 5 alapvető vonást néznek:
    • az arc formája,
    • a homlok,
    • a szem,
    • az orr,
    • a fül és
    • a száj.
Ezek méretéből következtetünk az alapvető személyiségjegyekre, érzékszerveink pedig érzelmi és fizikai képességeinkről árulkodnak.
Ne feledjük el, vizsgálódáskor mindig az arányokban van a lényeg: minél arányosabb az arc egyes részeinek egymáshoz való viszonyulása, annál kiegyensúlyozottabb valaki. És minél hangsúlyosabb egy-egy zóna vagy érzékszerv, annál nagyobb szerepet kap az illető életében az általa képviselt terület.

Az ősi és a modern arcdiagnosztika is három részre tagolja a fejet, ami azért fontos, hogy az arc mely részén jelentkezik elváltozás:

1. Felső zóna (hajtőtől szemöldökig): a homlok az intelligencia, a SZELLEM helye.

2. Középső zóna (szemöldöktől az orrhegyig): az illető más lelkekre való fogékonyságáról vall, ez a LÉLEK és a PSZICHÉ zónája

3. Alsó zóna (orrhegytől az állcsúcsig): az ösztönvilág, az anyagiak, tehát a TEST zónája.

Milyen változásokra figyelj (csak néhány példa);
ARCSZÍN: a sápadt, száraz, fénytelen arc vérszegénységre, krónikus veseproblémákra utal. Sárga arc: hasnyálmirigy- és gyomorgondok, máj-epe gondok. Vörös arcszín: szív és májproblémák, magas vérnyomás.

ARCBŐR: pergamenpapír-szerű ráncok: vese- és lépgyengeséget mutathatnak. Az orrgyöktől induló, meredeken lefelé futó ráncok: fejfájós emberekre jellemző.

FEJTETŐ: hajhullás, hajbetegségek: vese- és húgyhólyag problémákra utalhatnak.

HOMLOK: ha zsíros, pattanásos, túlterhelt: belek és máj. Egyéb elváltozások: túl sok tartósítószert, egészségtelen ételt viszel be a szervezetedbe. A homlokráncok az idegrendszerrel vannak összefüggésben: a három erős, mély vízszintes barázda az idegrendszer kimerültségére utalnak.

SZEM: ha karikás, vese- vagy májproblémákra, stresszes életmódra, túlzásba vitt nemi életre, sok sós étel fogyasztására utalhat. Sötét szemzug: menstruációs probléma. Szem alatti duzzanat: emésztési problémák.

JÁROMCSONT: itt, vagy az arc két oldalán felbukkanó bőrhibák oxigénhiány, a tüdő elégtelen működése. Az áll és járomcsont közti ránc vékonybél problémát jelenthet.

FÜL: ha az arcbőrtől elütő színű, keringési problémák, csillogó bőr: ásványi anyagok hiánya.

ORR: ha pirosan erezett, magas vérnyomás, piros orrcsúcs: gyomorhurut. A gyakran zsírosodó orr: szívproblémákat, hasnyálmirigy-túlterheltséget jelezhet. Az orr vonalának görbülete utalhat a gerincferdülésre. Nagy orrlyukak: nagy tüdő, elegendő légzőfelület. Orrlyukak alatti pirosodás: túlzott cukor- és tejfogyasztás, váladékkal teli hörgők. Ha az orr és száj közötti kis bemélyedés (philtrum) vonalai nem párhuzamosak, hanem lefelé távolodnak háromszög alakba: az életenergia gyengülését jelzi az életkor előrehaladtával. Ha felfelé távolodik a két vonal: az életenergia erősödése.

SZÁJ: ha fakó a színe, vérkeringési probléma. Ha repedezett, kiszáradt: emésztési gondok. A száj környékén felbukkanó apró bőrhibák, súlyosabb esetben májfoltok: nőgyógyászati, hormonális panaszokra utalhatnak. Az ajak körüli terület a külső és belső nemi szervek állapotát is mutatják. Feltűnően széles száj jelezhet emésztési gondokat, krónikus hasmenést vagy székrekedést. Duzzadt ajkak: bélmozgás, felszívódási nehézségek. Tömör, keskeny ajkak: a túlzott állati eredetű fehérjefogyasztást, elsalakosodást mutatja. Az alsó ajak erős duzzanata és barázdáltsága: aranyérre utalhat.

NYELV: ha piros, vérszegénység, ha fehér: fekély, bélproblémák.

ÁLL: az állcsúcs kipirosodása, pattanások: kismedencei energiahiány, méh- vagy prosztatazavarok. Állkapocs tájék korpásodása férfiaknál: vastagbél, máj, lépkanyar gyulladása. Állkapocs tájékon májfolt nőknél: mellékvese kimerültség, ugyanitt szőrösödés nőknél: gombásodás.

Azért még azt megjegyezném, hogy ahány diagnoszta, annyiféle magyarázat is van (láthatod a különbséget akár a két kép között is).... csak olyanhoz fordulj, akiben megbízol!

Természetesen ez a cikk tájékoztató jellegű, érdekességképpen tesszük közzé.

Komoly probléma, vagy az arcon meglepően gyorsan kialakuló változással természetesen szakorvost kell felkeresni!

Ha érdekel bővebben a téma, többek között olvashatsz róla itt:
MARMALADE
MISZTIKAKINCS
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...