Lapfüggöny - ismered?

Az egyik legismertebb, leginkább használt textília szinte minden lakásban a függöny.




Manapság a függöny-kínálat óriási, ám ebből a hatalmas választékból nem egyszerű választani.
Vannak olyan lakástextil anyagok, kárpitok, melyek a boltban csodásan mutatnak, ám amikor hazavisszük és felszereljük őket, hatalmas csalódást okoznak.
A függönyöknek harmonizálniuk kell az otthoni szőnyegekkel, bútorokkal a falak színével, a tapétával is harmonizálniuk kell.
Tudni kell, hogy a függönyt egyszerűen "csak" díszítő elemként akarod használni, esetleg valamilyen funkciót (sötétítő, árnyékoló) is be kell töltenie.
Fölösleges súlyos sötétítő függönyt venned (varratnod/varrnod) oda, ahol az ablakodon roló, redőny, vagy reluxa van, ami a sötétítést kiválóan ellátja.



A függönyfazonok között napjainkban egyre nagyobb teret hódit a lapfüggöny.
A lapfüggöny, más néven panelfüggöny. A lapfüggöny szélesebb textíliákból készül, tépőzárral rögzítik az megfelelő méretű vázra (keretre), oldalirányban mozgatható.
A panelek változó szélességűek lehetnek, anyaguk, színük, bátran variálható.
A textilpanelek olyan fényáteresztő és sötétítő anyagokból készülnek, amelyeket egymás mögé helyezett szerkezetekre rögzítenek, így a lapfüggöny is elláthatja az összes hagyományos függöny funkciót is.
A lapfüggöny paneljei tépőzárral rögzíthetőek a szerkezetre, amelyeket oldalirányban lehet egymás mögé tolni az üvegfelület előtt. A textil kifeszítve lóg a nyílászáró előtt, alul pedig egy súly húzza le és merevíti a  függönyanyagot.


A lapfüggöny akár térelválasztóként is funkcionálhat.
Ezt a függönyözési megoldást modern és minimál stílusú otthonokba ajánljuk, nagyon mutatós. Szakít a hagyományos függöny megoldásokkal, izgalmas tereket hozva ezzel létre.
Ideális széles ablakok,  teraszajtók árnyékolására
Miért praktikus?
A lapfüggöny nem a megszokott csúszkákkal, kampókkal van rögzítve, hanem egy erős tépőzárral. Rendkívül egyszerű a kezelésük. Mosásnál csak le kell fejteni a szerkezetre rögzített tépőzárról, a súlyt ki kell csúsztatni a függönylap aljából, és máris mehet a mosógépbe!

Ha esetleg függönycserén gondolkodsz, lehet, érdemes lenne lapfüggönyt választani.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...